събота, юни 23, 2007

Вкусът на свободата... струва ли си риска?

Всеки се е чувствал свободен. Било то за минути, часове или дни. И също така всеки знае какво е чувството да знаеш, че за тебе правилата просто не съществуват за известно време, не си длъжен да слушаш когото и да е било, не е задължително да си примерна...
Тези моменти са незаменими. Карат те да се чувстваш така, както никога до сега,да вършиш неща, за които дори не си и помислял преди. Но за жалост дори и свободата не е безплатна... Всяко нещо си има своята цена.
Представете си само... Имате например 2 дена пред себе си. Но вие знаете,че това време си е само ваше. Можете да правите с него каквото си искате - да го прекарате в гледане на филми, сън и все такива неща,за които знаете,че никой нищо няма да ви каже. А другия вариант е точно обратното... Цяла вечер да си се разхождате из улиците знаейки,че не би трябвало да сте навън след минаването на даден час. Или да вдигнете невероятен купон посред нощите и да отпразнувате моментната си свобода. А може би нещо средно? Например да излизате и да свършите нещо полезно? Всичко зависи от вас...
Просто се замислете за момент... Пуснете въображението си на воля... Какво бихте направили,ако имате цял ден и цяла нощ на свое разположение , можете да правите каквото си искате през тях без да съжалявате на следващия ден.
Щяхте ли да се възползвате и какво ще направите?
Любопитно ми е да чуя колкото се може повече отговори
Написано в замечтано настроение...

2 коментара:

Селин каза...

Щях да замина за Търново, Русе или Ямбол - трите града, където имам приятели, които искам да видя. Ако можех, бих обиколила и трите, бих събрала Лю, теб и Мъро, бих ви стоварила в София, бих събрала десетина софиянеца и бих направила диво парти у нас.
Ей това.
Нищо повече.
=)

Анонимен каза...

Да имаш свобода? Аз винаги съм свободна! Свободата е вътре в теб, свободата не е ограничена от време и пространство. Всеки сам решава да каква степен ще ограничи свободата. Много хора ги е страх да бъдат свободни - свободата носи отговорност за решенията който вземаш. Та на вапроса? "Какво ще правя ако имам време и свобода". Това което така или иначе правя всеки ден : 1. да съм с хората които обичам, 2. да не забравям да обичам себе си. 3. излизане...много излизане. Аз съм на 25г.вчера ги навърших - това което съм избрала за момента...искам емоции много емоции, докато все още мога да си го позволя, докато сама не реша да огранича свободата си. Всеки ден трябва да се изживее все едно е последен и никога да не сажеляваш. Та вапроса е ако този ден ти е последен...как ще го изживееш...? ето това е свободата, тогава няма да ти пука за последствията... :-)