вторник, февруари 06, 2007

Пътуването - причина за много спомени

Сигурна съм,че всеки знае подготовка изисква едно леко откъсване от ежедневния свят,с който сме свикнали. Било относно храната,която трябва да си подготвим,относно багажа,който ще трябва да носим или просто за да се подготвим психически. Подготвяме се с дни,някой със седмици,а по-редки случай - и с месец.
И в един ден всичко е подготвено. Багажа ни чака стегнат, излизаме малко по рано към автогарата,за да сме сигурни,че няма да изтървем автобуса. А когато го видим,го подминаваме,защото там има поне още два в същата посока.
Най-накрая откриваме нашия,качваме се на него и ... просто потегляме.
А след като пристигнем най-накрая можем малко да се успокоим. Времето е добро,не сме закъснели и даже ни чакат,за да ни посрещнат.
Едва тогава човек разбира какво е да има до себе си някой, на който винаги може да разчита. Човек, който като му каже,че има нужда от помощ за нещо, ще му подаде ръка. Човек, който няма да каже ,,Майната ти,имам си собствени проблеми,остави ме". Човек,наречен с една дума - приятел
Когато сте заедно си прекарвате много забавно,точно както и си очаквал. В дома си той те приема като част от неговото семейство,кара те да се чувстваш,все едно не си на километри от това,с което си свикнал. Времето лети,защото е безценно.
Но тогава настъпва момента,когато отново трябва да се разделите. Защото всяко нещо има свои начало и край. Независимо дали ги очакваме или не.
В момента,в който усетиш,че незнаеш кога отново ще се видиш с този човек ти разбираш, че ще ти липсва безценното време,което сте прекарали заедно. Може и да е било кратко,но е било изпълнено с много весели моменти и е създало много спомени, които едва ли ще забравиш лесно
Тогава отново поемаш към своя път. Обратно към сивото ежедневие. Което вече няма да е толкова сиво,защото знаеш,че винаги ще се намери някой, който да го оцвети.


Посветено на важен за мен човек
Обичам те и никога няма да те забравя,дори и да си на един милион километра

3 коментара:

Lil' Dancin' Girl каза...

Понякога живота разделя хората,били те приятели,роднини,любовници.Ала ако те издържат това изпитание,това значи всичко между тях е било истинско.Борили са се за да защитят това което имат.Което малко хора го правят.
Така,че не спирай и ти да се бори.Красив пост...

Grinch каза...

Приятелите,нещо безценно.
ти си го казала пределно ясно, нямам какво да допълня - това са хората, който те карат да се чувстваш не толкова самотен, дори когато домът е на хиляди километри. Хортата, които знаеш, че каквото и да става ще продължат да ти се усмихват с протъгната към теб ръка.
А не толкова постът е красив, колкото топлото чувсво, което събужда в нас. : )

Селин каза...

Съгласна съм с вас. Приятелството е много важно нещо. А постът ти ми напомни пътуването ми до Ямбол миналата пролет, когато видях Нокс. Оттогава все не успявам да отида. :( Дано стане по-скоро.